Website aanmelden bij zoekmachines

Geplaatst op 12 juni 2018 door Mitchell in Uncategorized

Er ontstaat nog wel eens wat onduidelijkheid over een website aanmelden bij zoekmachines. Als je een product hebt gemaakt dan wil je natuurlijk dat deze in de winkel komt te liggen zodat mensen het kunnen zien en eventueel kopen. Hetzelfde geldt voor websites. Wanneer je een website hebt gemaakt wil je dat deze gevonden en gelezen wordt door mensen. De manier waarop de meeste mensen op zoek gaan naar een website is doormiddel van zoekmachines. Google is veruit de grootste en meest gebruikte zoekmachine, dus het is zeer waardevol om een plekje in de Google database te veroveren. Je kan Google zien als de winkel waar je jouw product (jouw website) in wilt verkopen.

Waarom kiezen voor website aanmelden bij zoekmachines?

Je kan profiteren van een aantal voordelen wanneer je je website aanmeldt bij Google doormiddel van hun handige tool Google Search Console (voormalig Google Webmaster Tools):

  • Wanneer je je website verifieert via Google Search Console wordt je website gelijk geïndexeerd door de zoekmachine
  • Je krijgt inzicht in de prestaties van je website
  • Je hebt een handig overzicht van alle pagina’s die zijn geïndexeerd en daarbij komen ook eventuele errors per pagina te staan
  • Google Search Console geeft een melding wanneer er iets mis is op jouw website
  • Je kan Google Search Console eenvoudig koppelen aan je Google Analytics account voor extra inzichten.

Een andere manier om snel geïndexeerd te worden is door links naar jouw website te genereren via websites die al geïndexeerd zijn doormiddel van linkbuilding. De links die hierdoor worden gegenereerd moeten wel van goede kwaliteit zijn, anders gaat het op ten duur ten koste van je vindbaarheid. Vroeger maakte mensen nog gebruik van startpagina’s of bedrijvengidsen om links te genereren, maar daar hecht Google tegenwoordig geen waarde meer aan. Hoewel linkbuilding heel waardevol is voor je online vindbaarheid op langere termijn, is het indexeren van een website het makkelijkst en snelst via Google Search Console.

Website aanmelden bij zoekmachines via Google Search Console

Gelukkig heeft Google deze tool gebruiksvriendelijk en overzichtelijk gemaakt, zodat iedereen eenvoudig zijn website kan aanmelden bij zoekmachines. Ga naar de website van Google Search Console en zorg dat je bent ingelogd met je G-mail account. Klik daarna rechtsboven op ‘een property toevoegen’.

Website aanmelden bij zoekmachines

In de pop-up die verschijnt vul je het volledige adres van jouw website in. Klik daarna op toevoegen.

Websites aanmelden bij zoekmachines

De volgende stap is het verifiëren van de website, zodat Google ziet dat jij de eigenaar bent. Er zijn verschillende manieren om te doen. De standaard manier is door het aangereikte html-bestandje te downloaden en uploaden naar de server van de website. Een makkelijkere manier is om op ‘alternatieve manieren’ te klikken. Je kan bijvoorbeeld kiezen om een meta-tag aan de homepage van je website toe te voegen die Google kan lezen, of om je Google Analytics account te koppelen ter verificatie.

Website aanmelden bij zoekmachines Google

Zodra deze stappen doorlopen zijn zal Google op de hoogte zijn van je website en wordt deze geïndexeerd om in zoekresultaten te gaan verschijnen. Zo makkelijk is een website aanmelden bij zoekmachines!

Meer informatie?

Vul onderstaande formulier in of bel ons op +31 (0)76 303 58 74.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Lees meer