Jouw website beter vindbaar?

Vul onderstaande formulier in of bel ons op 076 303 58 74.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

SEO uitbesteden

 1. Wat levert het uitbesteden van SEO aan ROIpartners op?
 2. De basis van zoekmachineoptimalisatie
 3. Schakel onze SEO-specialist in
 4. Onze werkzaamheden
 5. Een resultaat gerichte SEO-campagne inrichten
 6. Bezoek ons SEO-bureau in Breda
 7. Samenwerken aan een lange termijn strategie
 8. Jouw vragen over SEO beantwoord

Mogelijk heb je het woord weleens voorbij horen komen: SEO. De afkorting voor Search Engine Optimization (zoekmachineoptimalisatie). SEO helpt je om beter vindbaar te worden in zoekmachines als Google of Bing. Voor veel bedrijven of verkopers is het echter een abstract bericht. Begrijpelijk! Daarom kun je vaak beter je SEO uitbesteden aan een gespecialiseerd online marketingbureau. Je SEO uitbesteden is een goede zet om die professionaliseringsslag op online gebied te maken. Last van een haperende webshop? Weinig bezoekers op je site? Met een doordachte SEO-campagne brengt ROIpartners verbetering in jouw vindbaarheid en gebruikerservaring.

Wat levert het uitbesteden van SEO aan ROIpartners op?

Een van de grote voordelen van online marketing is dat we vrijwel alles inzichtelijk kunnen maken. Hoeveel mensen heb je bereikt, hoelang hebben zij op jouw website rondgeneusd en welke pagina’s bezoeken zij dan? Door deze data te analyseren komen we heel veel te weten over jouw website, maar nog meer over de bezoekers van jouw website. Die informatie benutten we optimaal bij het opzetten van een SEO-campagne. Dat doen we aan de hand van jouw KPI’s
KPI staat voor Kritieke Prestatie Indicator (Key Performance Indicator) en geeft aan welke variabelen worden gebruikt om te monitoren of de prestaties van je bedrijf in lijn liggen met je doelstellingen.
. Wil jij meer naamsbekendheid en dus meer bezoekers, of heb je juist al veel bezoekers maar worden er nog weinig offertes aangevraagd of producten besteld? Wij maken het verschil waar het echt een verschil maakt.
Een greep uit ons portfolio
Office Topper
Bruynzeel
Actief Cleaning Services

De basis van zoekmachineoptimalisatie: structuur, creatie en linkbuilding

SEO is een ontzettend breed en overkoepelend begrip van allerlei strategieën, technieken en systemen die stuk voor stuk bijdragen aan prestaties van jouw website. Met een combinatie van on page SEO
Onder on page SEO vallen alle optimalisaties die je op een individuele pagina doorvoert en die direct effect hebben op de content van de pagina.
, off page SEO
Off page SEO bestaat uit optimalisaties die je buiten je eigen website doorvoert. Denk aan het verkrijgen van kwalitatieve links van andere domeinen.
en technische optimalisaties
Technische SEO is een verzameling van optimalisaties die je aan de achterkant van je website doorvoert om het domein en individuele pagina's beter vindbaar te maken.
zorgen we voor een stabiele fundering van het domein waar we samen met jou op voortborduren.

Structuur

De URL-structuur van een website is erg belangrijk. Google ‘leest’ een website namelijk aan de hand van de URL’s van webpagina’s. Met een zorgvuldige structuur maken we jouw webpagina’s zoekmachinevriendelijker. En dat niet alleen: een goed gestructureerde basis van je website maakt het voor jezelf en voor je bezoekers makkelijker om te navigeren. Met een logische en overzichtelijke opzet is veel winst te behalen.

Techniek en snelheid

Wil je goed scoren met jouw website? Dan moet deze technisch perfect zijn. 404-pagina’s
Een 404-error ontstaat wanneer een URL is ingevoerd die niet bestaat. Dit is meestal het gevolg wanneer een pagina wordt verwijderd en er geen redirect wordt aangemaakt om naar een bestaande URL te verwijzen. Een 404-error heeft een negatief effect op je SEO-score.
krijgen wij de kriebels van. En een website die eeuwig laadt, gaat het ook niet goed doen. Een schone code, de juiste opmaak en belangrijke factoren zoals structured data
Zoekmachines maken gebruik van structured data om de content op jouw website te begrijpen. Met structured data voeg je extra informatie aan je webpagina toe die alleen een zoekmachine kan zien, om aan te geven wat voor soort informatie op een pagina te vinden is.
zijn van cruciaal belang om je site goed te laten scoren in Google én prettig te maken voor je bezoekers.

Creatie

Met het creëren van unieke en waardevolle content zorg je voor blije gezichten bij je bezoekers. De algoritmen
Google maakt gebruik van algoritmen om te bepalen welke pagina's getoond worden bij een zoekopdracht. Deze algoritmen zijn voor een groot deel geheim en veranderen regelmatig, wat het een uitdaging maakt om altijd goed te blijven scoren.
van Google zijn ingericht op gebruiksvriendelijkheid in combinatie met enkele technische trucjes. Onder andere door het schrijven van specifieke meta-titles, toepassen van populaire zoekwoorden in de tekst en afwisselen tussen verschillende soorten content zoals blogs, FAQ’s (veelgestelde vragen) en landingspagina’s. Wil je je SEO uitbesteden? Dan worden de SEO-teksten
SEO teksten zijn teksten voor op je website die met het oog op een hoge vindbaarheid zijn geschreven. Dit kunnen teksten voor landingspagina's, blogs en FAQ's zijn.
volledig in de stijl van jouw website en naar jouw wens geschreven.

Linkbuilding

Mede door het verzamelen en uitwisselen van waardevolle links naar jouw website in branche gerelateerde artikelen of blogs, stijgt je website in de zoekresultaten van Google. Populariteit en autoriteit van een website zijn daarbij belangrijk.  Door ons te focussen op linkbuilding
Linkbuilding is het opbouwen van een netwerk van externe links (backlinks) naar jouw website om de autoriteit van je eigen site te verhogen.
wordt ook de DA-waarde
De DA-waarde (Domein Autoriteit) is een score ontwikkeld door Moz waarmee je kunt voorspellen hoe goed je website scoort in zoekmachines. De score wordt weergegeven in een schaal van 0 tot 100 waarbij een hogere score een betere kans biedt om goed te ranken.
van je website verhoogd.
René Boonekamp SEO specialist

Jouw website hoger in Google?


René en Anina helpen je graag verder!

Anina van Deelen Online marketeer

Schakel onze SEO-specialist in

Als SEO-specialist hebben wij inmiddels al vele tevreden klanten mogen helpen met zoekmachineoptimalisatie. We zijn zeer flexibel ingesteld wat dat betreft. We stellen een adviesrapport op zodat je ook zelf inzicht krijgt in de status van jouw website en concrete stappen voor het verbeteren van jouw SEO. Wij ondersteunen je bij het beheren van je website, houden contact met de websitebouwer
ROIpartners is geen webbouwer. Wel werken wij samen met diverse websitebouwers om de technische kant van de websites van onze klanten SEO technisch optimaal in te richten. Heb je nog geen website? Wij raden je graag onze vaste partner aan. Neem contact op voor meer informatie.
als er aanpassingen gedaan moeten worden en denken met je mee over de strategie voor jouw website. Dat doen we op een manier die werkt voor jou. Niet voor niets is onze slogan: samen werken naar resultaat!

Onze werkzaamheden

Omdat SEO zo breed is, kunnen we onmogelijk alle werkzaamheden benoemen die wij dagelijks uitvoeren voor onze klanten. We houden het daarom bewust algemeen. Wanneer we voor jou aan de slag gaan, brengen we in kaart welke concrete werkzaamheden nodig zijn om de SEO op jouw website naar een hoger niveau te tillen. De kern van onze werkzaamheden bestaat uit:

 • Het schrijven van teksten
 • Het optimaliseren van bestaande pagina’s en techniek
 • Zoekwoord-analyses
 • Het voorkomen en verwijderen van 404-pagina’s
 • Rapporteren en monitoren
 • Linkbuilden met behulp van een uitgebreid netwerk
De SEO van jouw website uitbesteden?

Een resultaatgerichte SEO-campagne

Je wilt natuurlijk zo hoog mogelijk in Google scoren. Ook wij streven naar nummer één posities voor al onze klanten. Met oneindige middelen is alles mogelijk, maar we moeten ook rekening houden met jouw budget en de doelgroep die je wilt bereiken. Daarom bespreken eerst met jou welke pagina’s en zoekwoorden echt belangrijk zijn voor jou en je bezoekers. Op basis van jouw wensen, het budget en de strategie van de concurrentie maken we een plan van aanpak om jouw posities te verbeteren. Je ontvangt van ons maandelijks een overzicht met je actuele posities per zoekwoord. Zo houd je inzicht in de voortgang en kunnen we snel schakelen als bepaalde zoekwoorden achterblijven.

Bezoek ons SEO bureau in Breda

Wanneer jij contact met ons opneemt, plannen we een afspraak in om jouw wensen en verwachtingen te bespreken. Wij bereiden ons goed voor op dit gesprek: zo analyseren we je website, bekijken we welke vormen van SEO al aanwezig zijn, welke oplossingen op korte en lange termijn effect resulteren en onderzoeken wat jouw concurrentie (anders) doet.

Na dit gesprek (op ons SEO-bureau in Breda, op locatie of via videobellen) maken wij een offerte op. Hierbij houd je altijd de vrijheid om je opdracht nog aan te passen. Zo kun je ervoor kiezen om alleen het SEO-gedeelte van je website met of zonder webshop aan te pakken of tegelijk ook de SEA (online adverteren met bijvoorbeeld Google Ads), blogs en begeleidende teksten. Om de gewenste resultaten op SEO-gebied te behalen, kijken we samen met jou naar de duur van het traject. Dit kan op een lange termijn, maar ook korte termijn zijn.

Ben je benieuwd hoe wij met SEO jouw website beter vindbaar maken, een professionelere uitstraling geven en de user experience verbeteren? Breng eens een bezoek aan ons SEO-bureau in Breda of nodig ons uit voor een kennismakingsgesprek op locatie. Onder het genot van een bakje koffie lichten we jouw website door en vertellen je direct welke quick-wins er te behalen zijn.

Samenwerken aan een lange termijn strategie

Wil je echt grote stappen zetten met jouw website? In dat geval is een zoekmachine optimalisatie een project voor de lange termijn. Pas na enkele weken of zelfs maanden kan het resultaat pas echt gemonitord worden. Gek? Nee, want het duurt nu eenmaal een tijdje voordat veranderingen aan de achterkant van de website door Google worden opgepikt en geïndexeerd. Bovendien werken we ook maandelijks aan het versterken van de waarde van jouw website, met linkbuilding bijvoorbeeld. Zakendoen, online kopen of verkopen zijn dankzij het internet makkelijker geworden, het optimaliseren van je site blijft een investering op de lange termijn. Maar wel een waar zowel je website als bedrijf uiteindelijk beter van worden.


Al jouw vragen beantwoord

Kan je met SEO op korte termijn resultaten boeken?

Een zoekmachine geoptimaliseerde website inrichten en onderhouden vraagt om veel tijd en energie. Dat wil echter niet zeggen dat alle optimalisaties pas op lange termijn resultaat leveren. Afhankelijk van de huidige staat van je website zijn er diverse quick-wins die we kunnen inzetten om binnen een maand al verbetering te zien. Om die nummer 1 positie in Google te pakken en vast te houden, is het noodzakelijk om je website actueel te houden.

Kunnen jullie mijn website op 1 krijgen met zoekmachineoptimalisatie?

Dat hangt volledig af van de branche waarin je actief bent, de exacte diensten of producten die je aanbiedt en de mogelijkheden die er zijn om je website volledig aan te pakken. Ben je actief in een zeer competitieve markt waar de bovenste plekken in Google alleen plek biedt aan de grote jongens? Dan gaan wij samen met jou op zoek naar een strategie om jouw website toch vindbaar te maken. Denk bijvoorbeeld aan het focussen op alternatieve zoekwoorden, waarmee we toch verkeer naar jouw domein realiseren. We kunnen je helaas niet garanderen dat we jouw site op plek één krijgen.

Kan ik ook zelf werkzaamheden oppakken om de SEO te verbeteren?

Natuurlijk! Wij begeleiden je bij het optimaliseren van je website en houden daarbij rekening met eventuele werkzaamheden die je zelf uit kunt voeren. Denk aan het plaatsen van content die wij schrijven, of het redigeren van content die je juist zelf hebt geschreven. In overleg is alles mogelijk.

Mijn posities in Google dalen. Hoe komt dit?

Zoekmachines zijn zeer dynamisch. De concurrentie is altijd bezig met het verbeteren van hun SEO, Google brengt regelmatig updates uit die invloed hebben op de ranking en ook kan het zijn dat er wijzigingen in jouw website zijn aangebracht met een negatieve uitwerking. Onze specialisten zoeken graag voor je uit wat de mogelijke oorzaak van de daling is en adviseren een passende oplossing.

Is het slim om een zoekwoord vaak te gebruiken op een pagina?

Ja en nee. Het zoekwoord moet duidelijk terugkomen op de pagina. De zoekmachine moet begrijpen welke content op de pagina te vinden is en ook voor de bezoeker is het wel zo fijn dat het onderwerp in één oogopslag duidelijk is. Wanneer je het zoekwoord meerdere keren in een alinea gebruikt en in iedere kop laat terugkomen, ben je aan het over-optimaliseren. De optimalisaties zijn dan niet langer positief, maar zorgen er juist voor dat je minder goed rankt. Keyword stuffing (het zoekwoord zo vaak gebruiken dat het als spam wordt gezien) is een van de meest voorkomende vormen van over-optimaliseren.

Hoe kan ik technische SEO fouten vinden?

Een belangrijk onderdeel van SEO is het vinden en oplossen van technische fouten, zoals een link naar een 404-pagina, duplicate content, gebrekkige navigatie en te lange meta titles en descriptions. Er is diverse software die je kunt gebruiken om deze en meer errors in kaart te brengen. Wij maken gebruik van een combinatie van SEO-tools om de meest complete en beste analyses te maken waarin geen enkele SEO fout ons ontgaat.

Samen een goed vindbare succesformule creëren

Er zijn veel online marketingbureaus en freelance SEO-specialisten die hun diensten verkopen. Als klant kies je het bureau dat het beste bij je past om je SEO of SEA door uit te laten voeren. ROIpartners is een jong SEO-bureau in Breda waar een professionele, maar ook persoonlijke en transparante aanpak centraal staan. Wij houden van marketingmaatwerk en zorgen dat er tussen aanbieder en afnemer een goede zakelijke band ontstaat. Zie ons dan ook zeker als een soort sparringpartner, die je gedurende het project altijd kunt raadplegen om je website. Lijkt dit je iets? Neem dan contact op voor een gesprek en een goede kop koffie of thee!

Meer over SEO