Bouw een sterk backlink profiel!

Vul onderstaande formulier in of bel ons op +31 (0)76 303 58 74.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Linkbuilding uitbesteden

Linkbuilding speelt een belangrijke rol bij het bouwen en behouden van een succesvolle website. Het opbouwen van een sterk linkprofiel betaalt zich terug in een betere vindbaarheid in de zoekmachine. Kies voor ROIpartners, zodat wij jouw linkprofiel kunnen versterken en meer rendement uit je website halen.

Linkbuilding uitbesteden aan ROIpartners

De wereld van linkbuilding is een delicate omgeving. Zoekmachines laten zich niet voor de gek houden en met een onnatuurlijk linkprofiel is de kans aanwezig dat je website zelfs wordt afgestraft. Meer dan het generen van links naar jouw website is linkbuilding een kunst van het vinden van domeinen die kwalitatieve links naar jouw website kunnen verzorgen. Het vinden van die domeinen; dat is waar ROIpartners je graag bij helpt. Als linkbuilding bureau hebben wij ruime ervaring op het gebied van linkbuilding. We voeren opdrachten en uitgebreide projecten uit voor verschillende klanten en kunnen nauwkeurig bepalen welke backlinks voor jouw website werken en welke juist niet. Meer dan alleen een linkbuilding bureau is ROIpartners gespecialiseerd in alle facetten op het gebied van SEO en SEA. Met een strategie voor jouw website zorgen we ervoor dat we alle online kansen benutten en je investeringen het maximale resultaat opleveren.

Anina van Deelen Online marketeer

Bouw en onderhoud jouw succesvolle website met behulp van linkbuilding!


Michiel en René werken graag met u samen!

René Boonekamp Mede-eigenaar

Wat houdt linkbuilding in?

Het principe achter linkbuilding is eenvoudig, de uitdaging ligt in het correcte gebruik. Zoekmachines vinden het positief als sterke websites naar jouw website linken. Het idee is als volgt: als sterke websites naar jouw website linken; dan moet jouw website wel interessant zijn, toch? Zoals gezegd ligt de uitdaging bij het krijgen van backlinks van sterke domeinen. Lukrake externe links naar jou website worden door de zoekmachine gezien als valsspelen en gaat ten koste van je online vindbaarheid. Bij ROIpartners maken we gebruik van ABC-ruilen om relevante links naar de webpagina’s van onze klanten te realiseren. We zetten onze eigen domeinen in om interessante websites aan te schrijven en komen op deze manier tot een sterke driehoeksverhouding waar jouw website optimaal van profiteert. Dankzij een breed netwerk kunnen we klanten uit zeer uiteenlopende branches ondersteunen met linkbuilding.

Linkbuilding uitbesteden: dit levert het op

Als experts op het gebied van SEO leveren wij verschillende diensten die bijdragen aan het verhogen van de online vindbaarheid van onze klanten. Linkbuilding is een onderdeel van een uitgebreide strategie waarmee we jouw website naar grote hoogtes in de zoekresultaten laten stijgen. Het bouwen van een sterk linkprofiel is van cruciaal belang voor het verkrijgen van een hoge domeinautoriteit. Het is een continu proces waarbij verschillende variabelen gemanaged moeten worden en je flexibel moet kunnen handelen wanneer de situatie hierom vraagt. Het uitbesteden van linkbuilding geeft je de kans om je energie in de core business van jouw bedrijf te steken, terwijl onze specialisten aan de achterkant grote stappen zetten met betrekking tot de online vindbaarheid van jouw bedrijf of organisatie.

De professionele aanpak van ROIpartners

Als officiële partners werken wij volgens de richtlijnen van Google. Met een professionele aanpak zetten we de mogelijkheden van Google in om jouw website succesvol te maken. Zo houden wij ons naast linkbuilding bezig met Onpage SEO: het optimaliseren van en adviseren over de website zelf. We volgen de laatste trends op het gebied van zoekmachineoptimalisatie en passen onze strategie direct aan wanneer dat nodig is. Via maandelijkse contactmomenten houden we je op de hoogte over onze voortgang en bespreken we de vervolgstappen. Dankzij onze persoonlijke aanpak houden we onze werkzaamheden inzichtelijk en begrijpelijk. Dit onderbouwen we met de posities van jouw belangrijkste zoekwoorden en de resultaten van de organische en betaalde omzet van je website. Als ervaren specialisten op het gebied van linkbuilding uitbesteden nemen we graag de tijd om je hier meer over te vertellen en je vragen te beantwoorden.

Op zoek naar kwalitatieve en relevante backlinks?

Veelgestelde vragen over linkbuilding

Als linkbuilding bureau krijgen we vaak vragen over de betekenis van linkbuilding, de werking van linkbuilding en de voordelen van het uitbesteden van linkbuilding. We nemen graag de tijd om deze vragen persoonlijk te beantwoorden, maar om het je nog makkelijker te maken hebben we onze antwoorden op de meest gestelde vragen hieronder uitgeschreven. Als je hier graag meer over wilt weten of als je een vraag hebt die hier niet tussenstaat; neem dan gerust contact met ons op.

Wat is linkbuilding en hoe werkt het?

Linkbuilding is het opbouwen van een netwerk van externe links (backlinks) naar jouw website. Iedere backlink krijgt een waardering van de zoekmachine en dat maakt dat niet iedere link evenveel waard is als de ander. Links met een slechte waardering kunnen zelfs zorgen voor een negatief effect in de waarde van jouw website.
 
Het opbouwen van een netwerk gaat als volgt. Iedere kwalitatieve link naar een webpagina zorgt ervoor dat jouw website autoriteit opbouwt. Hoe beter de website is waar de link vandaan komt, hoe beter het voor de waarde van jouw website is. Maar meer is niet altijd beter; een irrelevante link kan namelijk ook zorgen voor een negatieve waardering, zelfs als de website waar de link vandaan komt een hoge DA-waarde heeft. Wat een link relevant maakt hangt af van het algoritme van de zoekmachine, wat vrijwel altijd geheim gehouden wordt door Google en diens concurrenten.

Waarom is linkbuilding belangrijk voor mijn website?

Linkbuilding is onderdeel van het grotere geheel dat we zoekmachineoptimalisatie (SEO) noemen. Hierbij speelt de autoriteit van je gehele website een grote rol. Hoe relevanter de zoekmachine jouw content vindt, hoe beter je scoort in de zoekresultaten. Zorg dat je website meer autoriteit opbouwt door relevante links naar je webpagina’s te laten verwijzen.
 
Het belang van linkbuilding zit in het toevoegen van waarde aan je webpagina’s. Want al heb je de beste content en de meest gebruiksvriendelijke website, als je website niet voldoende autoriteit heeft zullen zelfs je sterkste en belangrijkste pagina’s niet op 1 in de zoekresultaten terechtkomen. Het totaalplaatje moet kloppen om resultaten te boeken.
 
De uitdaging van linkbuilding is dus om voldoende backlinks te krijgen van kwalitatieve websites. Deze links komen echter niet vanzelf, zelfs niet als je hele goede content hebt. Hoe beter de content, hoe groter de kans dat er naar jouw website gelinkt zal worden, maar dit is slechts het topje van de ijsberg. Door een netwerk op te bouwen kun je samenwerken met contacten die een website met een hoge autoriteit binnen jouw vakgebied beheren.

Kan ik linkbuilding ook zelf doen?

Een logische vraag, want waarom zou je linkbuilding uitbesteden als je het ook zelf kunt doen? Het is echter lastig om uit het niets een sterke linkbuilding op te bouwen. We zien dat sommige partijen speciale linkbuilding pakketten aanbieden. Deze partij plaatst dan een afgesproken aantal links naar jouw website zonder tijd en moeite te steken in het vinden van relevante links. Een zoekmachine ziet dit echter als valsspelen. Vaak zijn de DA-waardes van de websites waar deze links vandaan komen niet sterk en is de content van deze websites niet relevant voor jouw dienst of product. Het gevolg is dat de zoekmachine een penalty uitdeelt. Deze penalty’s hebben een significant effect op de waardering van jouw website en wil je dus ten alle tijden voorkomen.
 
Ziet een aanbieding er te mooi uit om waar te zijn? Dan is er waarschijnlijk sprake van black-hat SEO en kun je hier beter voor bedanken. Het opbouwen van een sterke linkbuilding is namelijk erg intensief, je krijgt niets cadeau. Veel links zonder hoge waarde zorgen voor resultaat op korte termijn, maar zullen op lange termijn leiden tot penalty’s en een enorme daling in de posities van jouw webpagina’s. Het opbouwen van een netwerk duurt langer en kost meer middelen, maar het levert je uiteindelijk ook veel meer op.
 
Een bureau als ROIpartners is gespecialiseerd op het gebied van linkbuilding en heeft een uitgebreid netwerk aan linkbuildingcontacten. En toch zijn onze specialisten dagelijks ook veel tijd kwijt aan het beheren van de linkbuilding van onze klanten. Je kunt je haast niet voorstellen hoe intensief het is om dezelfde resultaten te behalen zonder onze kennis en het uitgebreide netwerk dat we in de afgelopen jaren hebben opgebouwd. Linkbuilding is een arbeidsintensieve bezigheid en ondanks handige tools en software bestaat een groot deel uit de werkzaamheden uit maatwerk.

Wat zijn de voordelen van linkbuilding uitbesteden?

Deze vraag hangt samen met de bovenstaande vraag ‘kan ik linkbuilding ook zelf doen?’. Het opdoen van de kennis, het opbouwen van een netwerk en het blijven zoeken naar geschikte backlinks is een enorme opgave, zeker voor een klein bedrijf. Je linkbuilding uitbesteden levert je veel voordelen op, waarvan tijdsbesparing een van de belangrijkste is. Maar er zijn meer redenen die het aantrekkelijk maken om samen te werken met een externe partij voor jouw linkbuilding.
 
Een specialist is in staat om het maximale rendement uit je investering te halen. De kennis en ervaring die een specialist heeft, gecombineerd met een uitgebreid netwerk zijn grote pluspunten die in het voordeel van uitbesteding spreken.
 
Linkbuilding is gericht op de lange termijn. Het is een doorlopend proces wat nooit helemaal af of klaar is. Door de linkbuilding uit te besteden ben je zeker van dat je de continue service van een linkbuilding bureau krijgt.
 
Je kunt ervoor kiezen om enkel de linkbuilding uit te besteden, maar nog interessanter is het om de gehele online strategie met een specialist te bespreken. Zo kan ROIpartners veel meer uit de linkbuilding halen als het gecoördineerd samenwerkt met andere elementen van SEO. Het is uiteraard geen vereiste, maar in de praktijk blijkt vaak dat we onze klanten veel verder kunnen helpen door linkbuilding te combineren met andere werkzaamheden. We zorgen er dan voor dat deze werkzaamheden elkaar versterken en de resultaten nog beter zijn.

Welk linkbuilding bureau is geschikt voor mijn website?

Wanneer je besluit dat je linkbuilding uitbesteden de volgende stap in je streven naar optimale online vindbaarheid is, moet je een geschikt linkbuilding bureau voor jouw website zien te vinden. Maar hoe bepaal je welke partner bij jouw bedrijf en website past? Je kunt al veel afleiden aan het gevoel dat je krijgt bij het bekijken van de websites van verschillende bureaus. Let hier vooral op hun dienstverlening; wat doen ze nog meer naast linkbuilding.
 
Een uitgebreide dienstverlening draagt doorgaans bij aan een betere service, omdat een online adviesbureau het totaalplaatje ziet en begrijpt. Linkbuilding is namelijk slechts een onderdeel van een online strategie. Een heel belangrijk onderdeel welteverstaan, maar met alleen linkbuilding kom je er niet. Door samen te werken met een bureau dat zowel SEO, als SEO en linkbuilding voor je regelt ben je verzekerd van uitgebreide kennis en dito mogelijkheden.
 
Omdat de werkzaamheden voor linkbuilding veelal aan de achterkant afspelen, is het moeilijk om te beoordelen hoe de kwaliteit van het werk in de praktijk is. De reputatie van een bureau maakt echter veel duidelijk. De ervaring die klanten hebben gehad met een partij levert veel waardevolle informatie op. Kijk eens naar de referenties die op de website te vinden zijn. Dit geeft je de kans om te kijken of deze partij al actief is (geweest) binnen jouw branche, wat het opgebouwde netwerk uiteraard relevanter maakt.
 
Neem vrijblijvend contact op met ROIpartners om te ontdekken wat wij voor jouw website kan betekenen. Hebben ze ervaring binnen jouw branche en kunnen ze met hun netwerk de juiste contacten leggen voor sterke backlinks? Vaak is een simpel telefoontje genoeg om hier meer over te weten te komen. Tijdens dit gesprek leer je het linkbuilding bureau ook direct beter kennen. Weet je gesprekspartner waar hij over praat en kan hij de principes van linkbuilding ook in begrijpelijke taal aan jou uitleggen? Dit zijn allemaal belangrijke kenmerken die erop duiden dat je met een geschikt bureau in gesprek bent. Wanneer het gevoel goed is, kun je de samenwerking starten en zou je na een aantal maanden een stijging in het organische verkeer moeten zien.

Wat zijn relevante backlinks?

Wanneer een autoritair domein bereid is om een link naar jouw website te plaatsen, dan moet dat toch wel goed zijn? Nee, dat is helaas niet altijd het geval. Je backlinks moeten namelijk niet alleen afkomstig zijn van sterke domeinen, ze moeten ook relevant zijn. Een website gericht op kleding heeft weinig tot niets aan een backlink van een website gericht op professionele zaagmachines. ROIpartners heeft een ruim netwerk van domeinen die actief zijn in verschillende branches en kunnen op deze manier altijd relevante backlinks voor jouw website realiseren.

Linkbuilding voor een lange termijn strategie!

Onze deskundigen op het gebied van linkbuilding

Dat online vindbaarheid en gebruiksvriendelijkheid voor een website erg belangrijk zijn hoeven we tegenwoordig niet meer aan onze klanten uit te leggen. De vraag die we nu krijgen is: hoe kunnen we de online vindbaarheid en gebruiksvriendelijk verbeteren? Hoewel het principe achter de zoekmachines vaak wel begrepen wordt, is het veel lastiger om dit ook toe te passen in de praktijk. Om deze reden hebben we bij ROIpartners een team samengesteld van deskundigen in hun vakgebied. Zo zijn meerdere medewerkers gespecialiseerd in linkbuilding en alles dat daarbij komt kijken. Ze zijn volledig op de hoogte van de laatste trends binnen Google en bouwen samen een uitgebreid netwerk op van sterke domeinen die we voor jouw linkbuilding kunnen inzetten.

ROIpartners staat klaar om door middel van linkbuilding je website te laten groeien tot dé autoriteit binnen jouw vakgebied. Tijdens ons kennismakingsgesprek komen we meer te weten over je bedrijf, je website en de wensen die jij hebt met betrekking tot zoekmachineoptimalisatie. Op basis van deze informatie werken wij intern en in overleg met jou een strategie uit waarbij we alle elementen van de online wereld combineren voor de beste resultaten op lange termijn. Afhankelijk van jouw budget en wensen kunnen we enkel de linkbuilding verzorgen of nemen we de hele SEO-strategie voor onze rekening. Neem gerust contact met ons op om hier meer over te leren.

Wie zijn wij?

ROIpartners is een ervaren bedrijf dat gespecialiseerd is in onder andere SEO, linkbuilding en SEA. Op basis van gedegen onderzoek en een op resultaten gebaseerde onderbouwing vinden we samen met jou de perfecte strategie voor je website. Wij denken dat samenwerking en overeenstemming cruciaal zijn om deze strategie uit te voeren. Om deze reden hebben we een maandelijks contactmoment waarin we de tijd nemen om jouw vragen te beantwoorden, de voortgang te bespreken en nog belangrijker: vooruit kijken naar de toekomst. De online wereld is een snel veranderende wereld en als linkbuilding bureau is het onze taak om deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten te houden en eventuele veranderingen voor te zijn. Ondanks onze ruime ervaring leren wij dagelijks meer over de nieuwe algoritmes die zoekmachines gebruiken en manieren waarop we onze klanten nog beter kunnen helpen bij het inzetten van linkbuilding.

Onze tevreden klanten
Lampenlicht
Sweep Makelaardij
Overstappen.nl

Interesse in onze diensten? Neem contact met ons op!

Wil jij jouw linkbuilding uitbesteden aan een ervaren en gespecialiseerd bedrijf? ROIpartners denkt vooruit en komt graag met een passende strategie voor jouw website. We zien onze klanten als partners waarmee we groeien naar een volgend niveau. Samen komen we meer te weten over jouw branche, je concurrenten en de onderscheidende kwaliteiten van jouw bedrijf. Deze informatie zetten we in om een strategie te ontwikkelen waarmee jouw website op de lange termijn blijft scoren. Door je linkbuilding uit te besteden houden we de DA-waarde van je website hoog en zorgen we ervoor dat jouw bedrijf actueel blijft in de zoekmachines. Neem contact met ons op door te bellen of het contactformulier in te vullen. We kunnen niet wachten om kennis te maken.