Nieuw: shopping advertenties via Google Afbeeldingen

Geplaatst op 28 maart 2019 door Mitchell in Uncategorized

Tegenwoordig gebruiken we zoekmachines steeds meer om inspiratie op te doen. Voorheen ging je naar een specifieke website om te oriënteren voor nieuwe kleding of meubels. Tegenwoordig gebeurt dit steeds vaker via Google Afbeeldingen. Het is een veelgebruikte manier voor het opdoen van nieuwe ideeën. Google speelt hier mooi op in met shopping advertenties via Google Afbeeldingen. Wat is dit precies? En wat kun je er eigenlijk mee als webshopeigenaar? In dit artikel lees je er meer over.  

Shopping advertenties via Google afbeeldingen

Begin deze maand introduceerde Google deze nieuwe manier van adverteren. Voorheen was het al mogelijk om visuele advertenties te plaatsen in de reguliere zoekresultaten van Google. Vanaf nu kan dat dus ook via Google Afbeeldingen. De zoekmachine noemt deze methode ‘Shopping Ads in Google Images’. In dit geval komen er productfoto’s (die relevant zijn voor de zoekopdracht) naar boven in de zoekresultaten.

Zoek je naar slaapkamer ideeën? Dan kun je via de foto’s uit de zoekresultaten meteen dat ene bed of nachtkastje bestellen. Je beweegt je muis over de afbeelding en ziet meteen achtergrondinformatie over het product. Denk hierbij aan de merknaam, het producttype en de prijs. Met een klik op de knop kom je meteen op de website van de adverteerder terecht. Zo kun je het gewenste product meteen aanschaffen. Het fijne hieraan is dat je niet eerst hoeft te uit te zoeken waar het product wordt verkocht.

Voorheen was het vaak lastig om een specifiek product uit Google Afbeeldingen terug te vinden in een webshop. Met shopping advertenties via Google Afbeeldingen hoopt Google dit probleem op te lossen. Op deze manier wordt de zoekmachine afbeeldingen niet alleen gebruikt ter inspiratie, maar ook om een daadwerkelijke aankoop te doen.

Waarom via Google Afbeeldingen? 

Zoals hierboven al beschreven, wordt Google Afbeeldingen steeds meer gebruikt om ideeën op te doen. En op zich is dat ook heel logisch. Een afbeelding zegt namelijk veel meer dan een producttekstje. Vooral als het gaat om interieur-, kleding- en andere mode-items zijn afbeeldingen heel waardevol. Je wilt immers weten hoe het product eruitziet. Ook ben je soms op zoek naar suggesties.  

Stel, je hebt onlangs een prachtige leren bank gekocht in een authentieke bruine kleur. Een geweldig aanvulling voor je interieur. Toch ben je nog op zoek naar een aantal leuke interieuritems die er goed mee combineren. De shopping advertenties via Google Afbeeldingen zijn in dat geval ontzettend handig. Een simpel voorbeeld: je zoekt op ‘bruine leren bank combineren’ via Google Afbeeldingen. Vervolgens komen er verschillende suggesties naar boven van verschillende interieuraanbieders. Het fijne hieraan voor de consument is dat online shoppen echt visueel wordt. Inspiratie opdoen en de daadwerkelijke aankoop worden op deze manier volledig aan elkaar gekoppeld. Dit maakt winkelen voor de consument niet alleen overzichtelijk en efficiënt, maar ook visueel en inspirerend. 

Waarom adverteren met afbeelding advertenties?

Hierboven las je hoe shopping advertenties via Google Afbeeldingen kan bijdragen aan de shopping-beleving voor de consument. Ben je ondernemer? Dan ben je natuurlijk benieuwd hoe jij hier als ondernemer op kunt inspelen. Vooral voor ondernemers met een webshop biedt shopping advertenties via Google Afbeeldingen veel mogelijkheden. Benieuwd welke mogelijkheden dit allemaal zijn? Hieronder lees je er meer over.

Producten uitlichten via Google Afbeeldingen

Het uitlichten van producten via Google Afbeeldingen is voor veel ondernemers een kans. Het is een nieuwe manier om online shoppers te bereiken. Met shopping advertenties via Google Afbeeldingen bereik je niet alleen de consumenten die gericht op zoek zijn. Je bereikt ook consumenten die nog in de inspiratiefase zitten. Deze Google-gebruikers zijn vooral nog bezig met het opdoen van ideeën. Hebben zij eenmaal in hun hoofd wat ze willen hebben, dan gaan ze op zoek naar een webshop dat een dergelijk product verkoopt.

De tussenschakel weghalen

Misschien klinkt de bovenstaande volgorde van inspiratie opdoen en vervolgens op zoek gaan naar een webshop heel logisch. Het gaat immers altijd al op deze manier. Maar wat nou als je deze tussenschakel weghaalt? En dat jóuw product ter inspiratie in Google Afbeeldingen tevoorschijn komt? De gebruiker kan direct doorklikken, zodat hij alle productinformatie te zien krijgt. Vervolgens kan hij meteen overgaan tot de aankoop.

Prettig voor de consument dat het proces van inspiratie tot aankoop zo soepel verloopt. Maar ook voor jou als ondernemer is dit natuurlijk ideaal. Je producten zijn op deze manier een stuk beter vindbaar, waardoor er meer verkeer op je website komt.

Consumenten in de inspiratiefase

Zoals eerder genoemd zijn shopping advertenties via Google Afbeeldingen erg interessant voor webshops in de mode- en woonbranche. Het uitkiezen van producten uit deze branche is namelijk heel persoonlijk. Mensen vinden het dan ook fijn om eerst inspiratie op te doen, voordat ze daadwerkelijk een aankoop doen.

Tegenwoordig zijn er ook steeds meer mensen op zoek naar visuele inspiratie. Mensen zijn visueel ingesteld en willen ook hun ideeën op deze manier opdoen. Een lange tekst zonder afbeeldingen is een stuk minder aantrekkelijk dan een artikel met visuele voorbeelden. Met een passende afbeelding wordt een tekst ook een stuk duidelijker. Hetzelfde geldt voor online shoppen. Een afbeelding van een houten eettafel zegt toch veel meer dan alleen een productomschrijving?

Ook wanneer je bijvoorbeeld op zoek gaat naar nieuwe sneakers, wil je weten welke opties er allemaal zijn. Welke kleuren zijn op dit moment hip? En hoe combineer ik witte sneakers op een leuke manier? Wat voor zomerjas is geschikt in combinatie met zakelijke kleding? Allemaal vragen die voorbijkomen in de inspiratiefase.

Door daarop in te spelen met shopping advertenties via Google Afbeeldingen, spreek je een nieuwe doelgroep aan: mensen die op zoek zijn naar visuele inspiratie. Is de consument geïnspireerd door jouw product? Dan is de kans groot dat hij het product uiteindelijk gaat kopen. Via een directe link kan hij het artikel meteen bestellen in jouw webshop. En dat is natuurlijk de bedoeling: jouw product verkopen.

Wanneer kan ik gebruik maken van shopping advertenties via Google Afbeeldingen?

Afgelopen periode is deze manier van online shopping getest op een klein percentage retailers. Op dit moment rolt Google dit uit voor meerdere retail branches. Wil jij graag adverteren via Google Afbeeldingen met shopping advertenties? Bij ROIpartners volgen we de ontwikkelingen van Google op de voet. Zodra het voor jouw branche mogelijk is om hiermee te adverteren, helpen we jou hier graag mee. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We houden je graag op de hoogte van de actuele status van shopping advertenties via Google Afbeeldingen.

Jouw online vindbaarheid verbeteren?

Naast adverteren via Google Afbeeldingen zijn er ook andere mogelijkheden om je online vindbaarheid te verbeteren. Bij ROIpartners zijn we hierin gespecialiseerd. We maken jouw website beter vindbaar binnen Google. Dit doen we met met behulp van SEO en SEA. Wil je hier meer over weten? We vertellen je graag wat we voor jou (en jouw bedrijf) kunnen betekenen. Neem vrijblijvend contact met ons op!

Meer informatie?
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.