Optimaliseer je afbeeldingen voor de zoekmachine

Geplaatst op 11 juni 2014 door Mitchell in seo

Afbeeldingen optimaliseren

Zoekmachines zijn niet in staat om afbeeldingen te herkennen. Zoekmachines kijken namelijk niet met hetzelfde oog als bezoekers. Wel valt het gebruik van afbeeldingen te optimaliseren, zodat ook zoekmachines begrijpen wat er op een afbeelding staat.

Voeg een alt-tag toe

Door een alt-tag toe te voegen aan je afbeeldingen kun je de zoekmachine extra informatie geven over de inhoud van de afbeelding. Deze alt-tag wordt weergegeven als de afbeelding niet kan worden weergegeven. De alt-tag heeft daarnaast eenzelfde soort functie als de anchor-tekst in het vorige artikel. Zo kun je een ‘linktekst’ meegeven wanneer je de afbeelding klikbaar maakt. Hierbij moet wel gezegd worden dat tekstlinks de voorkeur genieten. Naast de alt-tag is het belangrijk om unieke bestandsnamen te hanteren. Dit is de naam die je ingeeft bij het opslaan van afbeeldingen.

Afmetingen en indelingen

Gebruik voor afbeeldingen zoveel mogelijk de veelgebruikte bestandsformaten. Deze worden opgenomen in de zoekresultaten voor afbeeldingen. Alle afbeeldingen van jouw website kun je het beste opslaan in één directory map. Bijvoorbeeld: http://www.uwwebsite.nl/afbeeldingen/. De meeste browsers ondersteunen de volgende formaten: JPEG, GIF, PNG en BMP. Maak hier dus ook zo veel mogelijk gebruik van.

De 3 belangrijkste tips voor het optimaliseren van jouw afbeeldingen:

  1. Gebruik korte bestandsnamen
  2. Maak de bestandsnamen beschrijvend (geen: afbeelding 1, foto 2, 3333.jpg, etc.)
  3. Geef de afbeeldingen een alt-tekst, zeker wanneer de afbeelding als link wordt gebruikt.
Meer informatie?

Vul onderstaande formulier in of bel ons op +31 (0)76 303 58 74.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.