Hoe maak ik mijn website Google vriendelijk?

Geplaatst op 7 oktober 2013 door Mitchell in seo

SEO Handleiding

Iedereen heeft het tegenwoordig over zoekmachine vriendelijke websites en het optimaliseren van websites. Leuk, maar hoe zit het nou eigenlijk? Waar moet mijn website aan voldoen wil deze Google vriendelijk zijn en wat is nou eigenlijk “Google vriendelijk”? In deze beknopte SEO handleiding zullen we uitleggen hoe u uw website zo kunt inrichten dat deze optimaal door de spiders van Google is te indexeren. Echter is de belangrijkste doelgroep altijd de bezoeker en niet de zoekmachine!

SEO basisprincipes

Onze SEO specialisten zien dagelijks tal van sites voorbij komen en verbazen zich soms over de inrichting van de SEO basisprincipes van webmasters. De eerste tips die webmasters zouden moeten toepassen wordt vaak niet (goed) gedaan, zelfs bij websites waarvan wordt gezegd dat ze zijn geoptimaliseerd. De belangrijkste SEO basisprincipes:

  • Gebruik unieke paginatitels
  • Maak een beschrijvende meta-tag per pagina

Sitestructuur van groot belang!

Door een heldere sitestructuur te implementeren op je site zorgt u ervoor dat zowel de zoekmachine als de bezoeker de site goed zullen begrijpen. Ook kun je door middel van de sitestructuur kenbaar maken welke pagina’s belangrijk zijn en welke minder. Door de website in te delen volgens categoriën blijft ook de content duidelijk gescheiden. Daarnaast is het belangrijk om schone, duidelijke en overzichtelijke URL’s te hanteren die in één oogopslag de inhoud en prioriteit laten zien. Je sitestructuur verbeteren?

  •  De URL structuur verbeteren
  •  Maak de navigatie overzichtelijk

Optimaliseer je inhoud

Een van de belangrijkste principes van SEO is waarschijnlijk het optimaliseren van de inhoud van je website. Websites zijn gemaakt voor de bezoekers en zij zijn op zoek naar waardevolle sites die aansluiten bij hun zoekopdracht. Tenslotte is het belangrijk dat bezoekers uw site begrijpen en de juiste content kunnen vinden. Wanneer bezoekers uw site begrijpen zullen de zoekmachines dit in de meeste gevallen ook doen. Hoe kunt u uw inhoud het beste optimaliseren?

  •  Bied hoge kwaliteit inhoud en diensten
  •  Schrijf goede anchor-teksten
  •  Optimaliseer uw afbeeldingen
  •  Gebruik heading-tags

Heeft u hulp nodig met het optimaliseren van uw website voor zoekmachines en bezoekers? Neem dan gerucht contact met ons op voor een vrijblijvend advies gesprek!

Meer informatie?

Vul onderstaande formulier in of bel ons op +31 (0)76 303 58 74.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.