Google zelf is niet transparant over salarissen van vrouwelijke werknemers

Geplaatst op 30 mei 2017 door Mitchell in Uncategorized

In de afgelopen dagen zijn er vanuit verschillende bronnen berichten naar buiten gekomen over Google en het eventueel onderbetalen van vrouwen. De Amerikaanse overheid beschuldigt Google ervan dat vrouwen worden onderbetaald. Google ontkent dit, maar wil het aan de andere kant niet bewijzen.

Google wil gegevens niet delen vanwege hoge kosten

Het zou te duur en te tijdrovend zijn om de salarisinformatie over werknemers te delen. Google wordt door de Amerikaanse overheid beschuldigd van het ongelijk betalen van mannelijke en vrouwelijke medewerkers. Google ontkent dit, maar werkt daarentegen niet mee aan het delen van informatie hierover.

Medewerkers van Google hebben aangegeven dat het ongeveer 500 uur werk en zo’n 100.000 doller zou kosten om de informatie te verzamelen die nodig is om het ongelijk te bewijzen. Daarbij zegt Google al 2.300 uur en 500.000 dollar te hebben gestoken in het verzamelen van de gewenste informatie.

Google levert diensten aan de Amerikaanse overheid en moet daarom aan wetten voor gelijke kansen voldoen. Tevens dient men voldoende inzage te bieden. Naast de te kosten en tijd die ermee gepaard gaan om deze inzage te bieden, geeft Google aan dat het ook schadelijk is voor de privacy van werknemers.

Het excuus dat het te duur zou zijn wordt door de advocaat van het ministerie niet erg serieus genomen. In de rechtszaal werd gewezen op het bedrijfsinkomen van 28 miljard dollar per jaar dat Google heeft. Hiermee valt de 100.000 dollar in het niets.

De loonkloof tussen mannen en vrouwen bij Google.

Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat vrouwen in de wereld van tenchologie minder betaald krijgen voor hetzelfde werk dan hun mannelijke collega’s in Amerika. Niet alleen Google, maar ook andere grote bedrijven in deze industrie zijn voor de rechter gedaagd. Ook in Nederland is er sprake van een loonkloof. Vrouwelijke commissarissen en toezichthouders in het mkb verdienen 25 tot 30 procent minder dan mannen met dezelfde functie.

 

In de loop der jaren zijn er al vele aanklachten tegen Google geweest. De zoekmachinegigant heeft enorm veel macht en licht altijd erg onder een vergrootglas. We zijn benieuwd hoe deze zaak gaat aflopen. Zodra er nieuws is zullen wij het delen.

 

 

Meer informatie?

Vul onderstaande formulier in of bel ons op +31 (0)76 303 58 74.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Lees meer