Drie belangrijke componenten zoekmachineoptimalisatie

Geplaatst op 17 oktober 2013 door Mitchell in Uncategorized

Uiteindelijk zijn drie componenten van belang voor uw positie in de natuurlijke zoekmachine resultaten. Te weten:

–       Tekstcomponent

–       Indexatiecomponent

–       Populariteitscomponent

Deze drie componenten bepalen op welke positie uw webpagina wordt geplaatst in de zoekresultaten. De ideale situatie voor uw website is die waarin u voor alle drie de componenten de maximale score zou hebben. Dit komt niet voor. U kunt wel trachten deze ideale situatie te benaderen.

Relevantie, indexatie en gewicht

De tekstcomponent bepaalt voornamelijk of uw webpagina relevant is voor een zoekbewerking. De indexatiecomponent bepaalt voornamelijk of de tekst in uw webpagina geïndexeerd kan worden. De populariteitscomponent bepaalt voornamelijk of uw webpagina’s belangrijk worden gevonden door de zoekmachines en daardoor meer gewicht krijgen in de zoekresultaten dan andere webpagina’s waarvan de tekstcomponent niet zo relevant is.

 

Uw website zal boven een andere webpagina in de zoekmachine resultaten komen, als de uitkomst van de volgende formule groter is dan die van een andere webpagina.

Positie = relevantie + gewicht.

Het kan zo zijn dat een pagina die lager scoort op de tekstcomponent, maar hoger op de populariteitscomponent, een hogere zoekmachinepositie kan krijgen. Andersom komt minder vaak voor. Een pagina die hoger scoort op de tekstcomponent, maar lager op de populariteitscomponent, zal vaak een lagere zoekmachinepositie krijgen.

Onpage en offpage factoren

De driedeling loopt ook langs de lijnen van een andere veel gebruikte tweedeling: onpage en offpage factoren. Onpage factoren zijn factoren die u op uw website zelf kunt terugvinden en offpage factoren zijn die elementen die zich buiten uw site bewegen. De tekst – en de indexatiecomponenten bevinden zich op uw site en zijn daarmee onpage factoren. De populariteitscomponent is een offpage factor.

Meer informatie?

Vul onderstaande formulier in of bel ons op +31 (0)76 303 58 74.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Lees meer