De nieuwe WordPress 4.7 “Vaughan”

Geplaatst op 24 februari 2017 door Mitchell in Uncategorized

De nieuwe WordPress 4.7 “Vaughan”

Deze maand kwam de nieuwe versie van WordPress uit. WordPress 4.7 bevat een aantal belangrijke verandering.

Veranderingen in WordPress 4.7

Wanneer je start een site te maken zijn er al duizenden thema’s waaruit je kunt kiezen. WordPress 4.7 heeft een nieuw standaard thema: Twenty Seventeen. Dit thema richt zich niet meer op blogs maar op businesswebsites. Natuurlijk kan dit thema ook nog steeds voor blogs worden gebruikt maar dit is niet meer de hoofdgedachten. WordPress 4.7 heeft een aantal nieuwe functies waardoor het perfect is voor kleine winkels en grotere business. Zo is het mogelijk een video te gebruiken als header in plaats. Door het gebruiken van een video header wordt je site levendiger dan wanneer je een foto gebruikt.

Ook WordPress gaat mee met de ontwikkeling dat de consument steeds vaker via de mobiel op internet een site bezoekt. Hiervoor heeft de nieuwe versie een mobile-first aanpak. Hierbij wordt eerst de mobiele site gemaakt en vervolgens wordt deze verder ontwikkelen naar een desktopscherm.

In de Theme Customizer is het een stuk makkelijker geworden CSS toe te voegen omdat je dit direct live kunt doen. Hierdoor kun je gelijk zien hoe het CSS eruitziet wanneer je website online is.

Een nadeel van de oude versie van WordPress is dat je gebruikers de taal zien de je hebt gebruikt voor de installatie. Dit is in de nieuwe versie anders, iedere gebruiker kan zelf aangeven welke taal hij wil gebruiker. Voordat je de talen kunt zien moet je ze wel eerst installeren.

WordPress 4.7 voor de developers

Ook zijn er veranderingen voor de developers van sites, deze veranderingen hebben plaats gevonden aan de achterkant van de website. Met de custom bulk actions, een nieuwe functie, kun je zelf een custom balkactie toevoegen aan een tabel.

In de oude versie was het niet mogelijk een template te maken voor de blogpasgina. Nu kun je naast een template voor de pagina’s ook een template voor de blogposts te maken.Met end-points is het mogelijk gemaakt om extern jouw website te bezoeken. Hiermee kun je nieuwe apps toegang geven tot een koppeling van de website.Wanneer je voor admin een andere taal wilt gebruiken dan voor je website kun je in een filter get_locale() aangeven welke taal je wilt.

Om problemen te voorkomen is het belangrijk dat het updaten naar een nieuwe versie van WordPress veilig en nauwkeurig gebeurt.


Meer informatie?

Vul onderstaande formulier in of bel ons op +31 (0)76 303 58 74.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Lees meer