Verificatieprogramma voor adverteerders: uitstellen is geen optie

Geplaatst op 31 oktober 2023 door Giel in sea

Heb jij al een melding ontvangen van Google Ads met de vraag om je identiteit te verifiëren? Dan is het goed om meteen actie te ondernemen. Je hebt namelijk 30 dagen om de stappen te doorlopen. Wanneer je dit niet doet, zal Google je Ads account on hold zetten. Dit betekent dat je advertenties niet meer zichtbaar zullen zijn binnen de zoekmachine. Start snel met je verificatie, en loop geen omzet of leads mis!

Waarom verifieert Google adverteerders?

Google wil het vertrouwen in het advertentiesysteem vergroten door meer informatie over adverteerders beschikbaar te stellen. Voor bezoekers houdt dit in dat het eenvoudiger wordt om informatie van de adverteerder in te zien. Wanneer een bezoeker op de drie puntjes achter een advertentie drukt, worden details onthuld, zoals wie de adverteerder is, waar het bedrijf gevestigd is en of het account geverifieerd is. Op basis van deze gegevens kan iedere bezoeker voor zichzelf bepalen of ze op de advertentie willen klikken.

In het voorbeeld hieronder zie je hoe dat er voor bezoekers uitziet. We zochten naar ‘schoenen kopen’. De pijl geeft de drie puntjes aan waarop je kunt klikken. Klik je erop, dan klapt er een nieuw scherm open die alle informatie over de adverteerder en advertentie toont.

Adverteerdersinformatie openen in Google
Voorbeeld van een advertentie in Google

Een goede voorbereiding is het halve werk

Tijdens de verificatie zal Google om een aantal documenten vragen, daarom is het handig om van te voren alles al bij elkaar te zoeken. Zo voorkom je dat je de verificatie moet pauzeren, en op een later moment opnieuw moet beginnen.

Identiteit bevestigen
In een van de eerste stappen zal er gevraagd worden naar je identiteit. Deze kun je bevestigen door een geldig identiteitsbewijs te uploaden. Hiervoor kun je gebruik maken van de volgende documenten:

 • Geldig EU-paspoort
 • EU-identiteitskaart
 • EU-rijbewijs
 • EU-verblijfsvergunning

Je bent vrij om je vingerafdrukken, burgerservicenummer (BSN) en foto af te schermen. Deze informatie is niet noodzakelijk voor Google, en mag daarom achterwege gelaten worden.

Bestaansbewijs van je bedrijf aanleveren
Naast een identiteitsbewijs moet er ook een bestaansbewijs van je bedrijf geüpload worden. Dit kun je doen door een van de volgende documenten aan te leveren:

 • Oprichtingsakte of bewijs van inschrijving
 • Uittreksel uit het handelsregister (KvK)
 • Certificaat van de btw-registratie
 • DUN-certificaat

Doorloop de stappen van de adverteerdersverificatie

Het verificatieproces bestaat uit een korte vragenlijst. Als je al een mail hebt ontvangen van Google, dan start je de verificatie door te klikken op de link in de mail. Heb je nog geen bericht ontvangen? Dan is het mogelijk om via je Ads account het proces in gang te zetten. In dat geval ga je naar ‘Tools en instellingen’, en klik vervolgens op ‘Adverteerdersverificatie’ onder het kopje ‘Facturering’.

Adverteerdersverificatie starten in Google Ads

Over uw bedrijf

Allereerst stelt Google twee basis vragen over het desbetreffende Google Ads account en het bedrijf. Deze vragen kunnen opgepakt worden door degene die het Google Ads account beheert. Hier worden namelijk de volgende vragen gesteld:

 • Is uw organisatie een reclamebureau?
 • Wie betaalt er voor de advertenties?

Verifieer je bedrijf

Nadat de vragen ‘Over uw bedrijf’ zijn ingevuld, staan er nog 5 vragen vanuit Google te wachten. Hier wordt ingezoomd op de identiteitsverificatie en de verificatie van de bedrijfsvoering. Google stelt de volgende vragen:

 1. Geef je bedrijfsnaam door, en bevestig deze door een document aan te leveren waaruit blijkt dat het bedrijf daadwerkelijk bestaat.
 2. Vul de adresgegevens van de organisatie in. Het gaat hierbij om straat, huisnummer, postcode, plaats en land.
 3. Voeg het registratienummer toe. Deze optie is optioneel, en dus niet verplicht om in te vullen.
 4. Lever je naam en identiteitsbewijs aan.
 5. In de laatste stap vul je jouw eigen adres in. Dit kun je op dezelfde manier doen als in stap 2.

De persoonlijke gegevens die je aanlevert in de bovenstaande stappen zullen niet door Google worden vertoond.

Alles ingevuld en aangeleverd, en nu?

Wanneer je alle stappen hebt doorlopen, zal Google je verificatie beoordelen. Dit kan tot 7 werkdagen duren. Via de mail word je op de hoogte gehouden van de status.

 • Alles goedgekeurd? Gefeliciteerd! In dat geval blijven je Ads campagnes gewoon doordraaien. Wel behoudt Google het recht om de verificatie opnieuw te vragen.
 • Afgekeurd? Check wat de reden is, en wat er aangepast moet worden. Doorloop de stappen van het verificatieproces opnieuw en wacht de nieuwe beoordeling af.

Heb je hulp nodig?

Wil je meer informatie over het verificatieprogramma van Google of heb je extra hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met ons. Onze Ads-specialisten helpen je graag verder!

Meer informatie?

Vul onderstaande formulier in of bel ons op +31 (0)76 303 58 74.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.