Vernieuwingen in zoekresultaten Google

Geplaatst op 27 juli 2017 door Mitchell in Uncategorized

Google is continu bezig met het doorvoeren van veranderingen, verbeteringen. Niet met iedere verandering zijn we direct blij. Echter, naar verloop van tijd zijn we gewend aan het nieuwe en weten we eigenlijk niet beter meer. Uiteindelijk wilt Google dat er zo veel mogelijk zoekopdrachten al beantwoord worden in de zoekmachine zelf.

Antwoorden in de zoekmachine zelf

In de afgelopen jaren zijn al vele veranderingen doorgevoerd in zoekmachine Google. De zoekmachine wil gebruikers zo snel en goed mogelijk antwoord geven. Het liefst zonder dat de zoeker nog door moet klikken naar een website. Dit heeft onder andere te maken met de nieuwe tijd. Mensen hebben steeds minder tijd en willen zo snel mogelijk antwoord. Daarnaast is het voor het advertentieprogramma van Google natuurlijk interessant wanneer gebruikers lang op Google blijven.

Enkele voorbeelden van dit soort veranderingen:

  • Google toont vluchtgegevens in de zoekmachine
  • Google translate is al te gebruiken op het voorblad van de zoekmachine
  • Definities van woorden worden direct uitgelicht, zonder dat men de site hoeft open te klikken.
  • Informatie over films, muziek, bekende personen, etc. wordt direct weergegeven in de zoekmachine.
  • etc.

Alles wordt opgehaald uit door Google betrouwbaar geachte bronnen.

Automatisch afspelen video’s in de zoekresultaten

Op dit moment is Google bezig met een test om automatisch afspelende video’s in sommige zoekresultaten te tonen. Denk bijvoorbeeld aan beelden van films en series waar mensen naar zoeken. De video’s verschijnen in de informatieblokken die worden gevuld door wikipedia en IMDB. Samen met het beeld wordt ook het geluid mee afgespeeld. Het is nog niet bekend of deze vernieuwing in zijn geheel wordt doorgevoerd. Voor nu krijgt enkel een kleine selectie gebruikers de automatische beelden te zien.

Samenvoegen YouTube Red en Play Music

Tenslotte is Google van plan om zijn twee muziekstreamingdiensten, Play Music en YouTube Red samen te voegen. Hierdoor moet het aanbod overzichtelijker worden voor gebruikers. YouTube Red is een dienst die advertenties verwijdert bij video’s op de site. Tevens kun je hier videoclips offline opslaan en zijn er exclusieve series te zien. Play Music is Google’s concurrent van de bekende streamingdienst Spotify. Zodra de diensten worden samengevoegd krijgen de gebruikers hiervan een bericht.

 

We zijn met name benieuwd naar het automatisch afspelen van video’s in de zoekresultaten van Google. Deze verandering wordt namelijk bij veel meer gebruikers zichtbaar dan het samenvoegen van YouTube Red en Play Music. Zodra er meer nieuws bekend wordt gemaakt over deze of andere veranderingen in Google, zullen we dit met jullie delen.

 

Meer informatie?

Vul onderstaande formulier in of bel ons op +31 (0)76 303 58 74.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Lees meer