Call-to-action in title, description en bodytekst.

Geplaatst op 21 maart 2014 door Mitchell in Uncategorized

Vorige week schreven wij over de call-to-action. Deze week gaan we er wat dieper op in, zoals call-to-action in de titel, metatag description en bodytekst.

Call-to-action in de titel:

Title tag is de titel zoals die in de zoekmachineresultaten verschijnt. Hier kunt u een call-to-action in verwerken. De gebruiker weet dat er meer informatie te vinden is over de woorden die in de title-tage staan.

Bijvoorbeeld:

–       Kaasdelight biedt u uitstekende eigengemaakt geitenkaas.
–       Geitenkaas? Kaasdelight biedt u een ruime keuze in kaassoorten.

Het is zaak titels te maken die én hoog scoren in de zoekmachines op belangrijke zoekwoorden én een goede call-to-action hebben.

De call-to-action in de metatag description

De call-to-action in de metatag description kan bijvoorbeeld bestaan uit een toevoeging aan het einde van de description-tag: ‘Lees meer over onze geintenkaas’ of ‘Neem contact met ons op over onze speciale kaassoorten’ of ‘Download ons kaasreceptenboekje’ of ‘Schrijf u in voor onze gratis kaasrecepten-e-nieuwsbrief’.

Call-to-action in de bodytekst.

Als de bezoeker eenmaal op uw site is, wilt u ook duidelijk maken wat u van hem of haar wilt. In de bodytekst kunt u dus ook een call-to-action plaatsen. Voordeel hiervan is ook dat u hiermee extra zoekwoorden kwijt kunt.

Vaak ziet u op een site:

–       klik hier
–       download recepten
–       schrijf u in.

Kreten als ‘klik hier’ bevatten geen zoekwoord. U kunt deze links echter gemakkelijk uitbreiden tot zoekwoordrijke anchortekst met een call-to-action:

–       Meer informatie over kaas
–       Download onze geitenkaasreceptenbundel
–       Schrijf u in voor de kaasmakerijcursus.

Meer informatie?

Vul onderstaande formulier in of bel ons op +31 (0)76 303 58 74.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.


Lees meer